Wegański Pro-Kolagen
Peptydy stymulujące produkcję kolagenu, roślinna formuła PlantProColl™ wzbogacona dodatkową dawką roślinnej glicyny, proliny i hydroksyproliny, zawiera witaminę C, 35 porcji
Doskonałe źródło peptydów, odpowiedni dla wegan
Dostarcza kluczowe składniki do budowy kolagenu - potrzebne aminokwasy w odpowiednim stosunku i witaminę C - kofaktor enzymów syntetyzujących kolagen. To pierwszy tego typu wegański produkt, którego skład w pełni odzwierciedla skład ludzkiego kolagenu. Zawiera aminokwasy egzogenne. Jest cennym źródłem białka wzbogacającym dietę wegańską. Uzyskany z nasion brązowego ryżu, grochu, dyni i słonecznika. Łatwy do rozprowadzenia w ciepłych i zimnych płynach.
Dostępny w dwóch smakach: naturalny, waniliowy - wybierz poniżej.
Ilość: 500 g (35 porcji)
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO
Bezpieczne zakupy
Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS
14 dni na zwrot
PlantProColl™
Formuła PlantProColl to mieszanka roślinnych białek zawierająca bogaty zestaw aminokwasów wzbogacony dodatkową ilością 3 głównych aminokwasów budujących kolagen, glicyny, proliny i hydroksyproliny, w optymalnym stosunku 2:1:1. Dzięki temu doskonale odzwierciedla skład kolagenu wołowego oraz ludzkiego i w niczym nie ustępuje preparatom o pochodzeniu zwierzęcym. Witamina C dodana do preparatu zapewnia prawidłowe działanie enzymów biorących udział w syntezie kolagenu.
Idealne źródło białka uzupełniające codzienną dietę wegańską
Nasz układ trawienny ma problem z trawieniem białek roślinnych. Ponadto, większość z nich ma skład nie pokrywający w pełni potrzeb naszego organizmu. Wegetarianie i weganie muszą bardzo uważnie dobierać źródła białka w swojej diecie i zapewnić sobie ich różnorodność w celu pozyskania z żywności odpowiedniej ilości tzw. aminokwasów egzogennych. Wegański Pro-Kolagen jest doskonałym źródłem aminokwasów, w tym aminokwasów egzogennych, których z reguły brakuje w diecie wegańskiej.
Aminokwasy z Wegańskiego Pro-Kolagenu nie tylko budują kolagen w naszym organizmie ale również mają inne ważne funkcje. Glicyna jest ważna dla zdrowych jelit. Cysteina jest niezbędna do syntezy glutationu, ważnego antyoksydantu. Tryptofan wpływa korzystnie na sen i nastrój. Asparagina wspiera system nerwowy. Tzw. rozgałęzione aminokwasy (leucyna, izoleucyna i walina) są niezbędnym składnikiem mięśni.
Naturalnie słodki orzechowy smak
Większość preparatów proteinowych na bazie roślin cechuje nieprzyjemny smak i konsystencja. Kompozycja białek roślinnych w naszym Wegańskim Pro-Kolagenie jest tak przyjemna w smaku, że zdecydowaliśmy się nie dodawać do niej żadnych substancji słodzących czy dodatków smakowych. Nasz produkt smakuje świetnie bez nich. Jest lekko słodki dzięki glicynie. Mimo, że nie użyto w nim orzechów ma lekko orzechową nutę przypominającą mleko z orzechów dzięki białkom z nasion. Łatwo rozprowadza się płynach bez konieczności intensywnego długiego mieszania. To wszystko sprawia, że Wegański Pro-Kolagen jest łatwy w użyciu i może być stałym składnikiem twojej diety.
Kto potrzebuje kolagenu
Poziom kolagenu w naszym organizmie zaczyna spadać po 35 roku życia. W wieku 60 lat poziom kolagenu w naszym ciele jest o połowę niższy niż w młodości. Utrata kolagenu jest spowodowana nie tylko samym starzeniem się naszego ciała. Ważnym czynnikiem przyczyniającym się do utraty kolagenu jest również nieprawidłowa dieta, w której brakuje ważnych substancji odżywczych, zanieczyszczenia powietrza, wody oraz zanieczyszczenia obecne w żywności, nadmierna ekspozycja na słońce, palenie papierosów a także uwarunkowania genetyczne.
Pomoc dla kości, stawów i mięśni
Kolagen to najważniejsze i najpowszechniejsze białko strukturalne w naszym ciele. Zapewnia siłę i elastyczność naszym kościom, ścięgnom i chrząstkom. Buduje tkankę łączną, sprawia, że nasze ciało jest integralną całością. Odpowiednia dostawa tego białka jest niezbędnym warunkiem utrzymania w dobrej kondycji naszych mięśni i kości.
Zdrowa skóra, włosy i paznokcie
Kolagen stanowi 75% suchej masy skóry. Jest również ważnym składnikiem włosów i paznokci. Z wiekiem nie tylko spada ogólna zawartość kolagenu w naszym ciele ale również zmienia się jego dystrybucja. Zamiast równomiernego, gładkiego rozłożenia włókna kolagenowe zaczynają skupiać się w grupy i ich rozłożenie w skórze staje się nierównomierne. Badania pokazują, że regularna suplementacja kolagenu poprawia jego dystrybucję w skórze a korzystny efekt na skórę widoczny jest już po 14 dniach od jej rozpoczęcia.
Wegański Pro-Kolagen - smak naturalny
Składniki: PlantProColl™- mieszanka peptydów pochodzenia roślinnego (z nasion brązowego ryżu, grochu, dyni i słonecznika); glicyna; hydroksyprolina; prolina; witamina C.
Wegański Pro-Kolagen - smak waniliowy
Składniki: PlantProColl™- mieszanka peptydów pochodzenia roślinnego (z nasion brązowego ryżu, grochu, dyni i słonecznika); glicyna; hydroksyprolina; prolina; naturalny aromat waniliowy; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; witamina C.
Porcja dzienna(14 g, 1 miarka) |
Zawartość - smak naturalny
|
Zawartość - smak waniliowy |
Kalorie | 54 kcal | 218 kJ/52 kcal |
Tłuszcz ogółem | 0,6 g | 0,6 g |
z czego nasycone kw. tłuszczowe | 0,2 g | 0,2 g |
Węglowodany | 0,6 g | 0,5 g |
z czego cukry | 0,1 g | 0,1 |
Białko, z czego: | 11 g | 11 g |
alanina | 349 mg | 329 mg |
arginina | 644 mg | 616 mg |
cysteina | 148 mg | 140 mg |
fenyloalanina* | 377 mg | 357 mg |
glicyna | 2496 mg | 2481 mg |
histydyna* | 167 mg | 160 mg |
hydroksyprolina | 1256 mg | 1256 mg |
izoleucyna*^ | 238 mg | 223 mg |
kwas asparaginowy | 675 mg | 644 mg |
kwas glutaminowy | 1285 mg | 1225 mg |
leucyna*^ | 581 mg | 553 mg |
lizyna* | 318 mg | 307 mg |
metionina* | 154 mg | 144 mg |
prolina | 1425 mg | 1408 mg |
seryna | 337 mg | 321 mg |
treonina* | 260 mg | 252 mg |
tryptofan* | 76 mg | 76 mg |
tyrozyna | 328 mg | 308 mg |
walina*^ | 389 g | 364 mg |
Błonnik | 0,6 g | 0,5 g |
Sód/sól | 19 mg sodu | 0,07 g soli |
Witamina C (kwas askorbinowy) | 80 mg (100% RWS**) | 90 mg (113% RWS**) |
*Aminokwasy Egzogenne
^Rozgałęzione Aminokwasy (Branched Chain Amino Acids)
**RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Dawkowanie:
- dorośli - 1 miarka (14 g) dziennie dodana do płynu lub bezpośrednio do potrawy.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Jeśli nie wiesz jaki suplement Igennus wybrać i jak go stosować, możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł